Menu

Winst voor middenbouw teams

maandag 8 april 2019

Een aardige zaterdag voor onze jeugdteams. Er werden 11 punten uit zes wedstrijden behaald. Inmiddels is de blik alweer gericht op woensdag als VVV-Venlo O19 de halve finalewedstrijd voor de beker speelt tegen FC Groningen O19. De aftrap op het Jeugdcomplex is om 18:00 uur, maar eerst een terugblik op afgelopen weekend.

O19 speelt gelijk in Rotterdam
VVV-Venlo O19 is niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel op bezoek bij Alexandria’66. Een vroege voorsprong haalde de rust niet. “Persoonlijke fouten werden afgestraft”, legt trainer Jordy Reneerkens uit. Na rust leek er geen vuiltje aan de lucht en nam VVV-Venlo O19 een 2-3 voorsprong.  “Er werd nog een aantal goede kansen gecreëerd maar niet benut. Daarentegen wist Alexandria wel het net te vinden en werd het tegen de verhouding in 3-3. In de eindfase had de winnende goal aan beide kanten kunnen vallen maar voelde het gelijkspel aan als verlies van 2 punten. Op naar komende woensdag!”

O17 vergeet zichzelf te belonen
VVV-Venlo O17 nam het op tegen FC Emmen. In Venlo werd het in een boeiende wedstrijd 2-2. Trainer Dominik Vergoossen baalde dat zijn ploeg niet drie belangrijke punten wist te pakken. “We wisten prima te starten met enkele goede kansen en uiteindelijk ook de verdiende 1-0. Toch geven we die voorsprong veel te simpel uit handen en gaan we met een totaal onnodige 1-2 stand rusten. In de rust hebben we met z’n alle de puntjes op de i gezet en na de hervatting volgde al snel de 2-2. In de slotfase misten we helaas onze kansen, waardoor we twee verliespunten moeten slikken.”

O15 vergroot voorsprong
VVV-Venlo O15 heeft afgelopen zaterdag een belangrijk duel gewonnen op bezoek bij DSO: 1-4. “In de eerste tien minuten was het even zoeken om grip te krijgen. Na de openingstreffer lukte dat steeds beter en zijn we op twee standaardsituaties na niet meer in de problemen gekomen. Onze organisatie stond zeer sterk en we hebben onszelf beloond met schitterende doelpunten. Drie belangrijke punten waren het resultaat”, aldus trainer Jeroen Schepens. De Venlonaren staan nu zes punten los richting promotie, met een wedstrijd minder gespeeld.

O13 wint belangrijk duel
VVV-Venlo O13 is er afgelopen zaterdag in geslaagd de aansluiting met de concurrentie te vinden. AFC werd in Venlo met 4-1 verslagen. Trainer Joeri Janssen blikt tevreden terug. “We hebben een ijzersterke eerste helft gespeeld waarin prachtige doelpunten gescoord werden en ook de verdedigende taken werden enorm scherp uitgevoerd.” De Venlonaren gingen met 3-0 rusten. “Na rust werd het wat onrustiger en kwamen we wat meer onder druk te staan. Dat de vierde goal viel was een opluchting. Voor de groep werd nu eindelijk ook in resultaat aangetoond dat ze een sterke ontwikkeling doormaken. Dat moet de komende periode doorgezet worden.”

Knappe overwinning O12
VVV-Venlo O12 wist NEC O12 te verslaan met 12-8. “Vandaag hebben we in overleg met tegenstander NEC de variatie opgezocht. In plaats van 8 tegen 8 wedstrijdjes hebben we gekozen voor 9 tegen 9 en 7 tegen 7. Hierbij hebben we twee teams gemaakt op basis van biologische leeftijd en fysieke gesteldheid. Door de gelijke weerstand werden er mooie duels uitgevochten. Buiten dat werd er leuk voetbal gespeeld aan weerszijden. Met veel passie en strijd hebben we de wedstrijd weten te winnen wat voor de groep een mooie opsteker is”, aldus trainer Maarten Hanssen.

O10 komt net tekort tegen PSV
VVV-Venlo O10 nam het op tegen PSV O10. In plaats van 6 tegen 6 werd er vandaag 8 tegen 8 wedstrijdjes gespeeld. De Venlonaren wisten sterk aan de wedstrijd te starten en kwamen als snel op een ruime voorsprong. Die wisten ze niet vast te houden tot het eind waardoor er nipt met 12-14 verloren werd. “Onze eerste wedstrijd van dit voetbalseizoen hebben we ook tegen PSV gespeeld. Als ik zie waar we toen stonden en waar we nu staan als team, maakt me dat een tevreden trainer. De jongens mogen trots zijn op zichzelf, we maken een sterke ontwikkeling door”, aldus de tevreden trainer Coen Aarts.

Uitslagen Jeugdopleiding 6 april:
Alexandria’66 O19 – VVV-Venlo O19: 3-3
VVV-Venlo O17 – FC Emmen O17: 2-2
DSO O15 – VVV-Venlo O15: 1-4
VVV-Venlo O13 – AFC O13: 4-1
VVV-Venlo O12 – NEC O12: 12-8
VVV-Venlo O10 – PSV O10: 12-14

mf2