Menu

Wisselende resultaten jeugdteams

maandag 18 maart 2019

Afgelopen zaterdag kwamen onze jeugdteams weer in actie. Maar liefst vier wedstrijden werden op het eigen Jeugdcomplex gespeeld. Alleen onze O13 en O17 kwamen op vreemde bodem in actie. Er werden wisselende resultaten geboekt. Een korte terugblik.

O19 wil doorpakken
Na het bekersucces van VVV-Venlo O19 moest de ploeg het nu opnemen tegen Alphense Boys O19. Dat leverde een vrij eenvoudige 3-0 zege op. Trainer Jordy Reneerkens zag de wedstrijd na rust pas echt losbranden: “De tegenstander trok zich volledig terug en richtte zich op de counter. De ruimtes om te voetballen waren zeer beperkt, hier hadden we het lastig mee.” De gasten gingen na rust iets hoger druk zetten, waardoor er meer ruimte ontstond. “Dat was in ons voordeel. We hebben een goed vervolg kunnen geven aan de bekerwinst tegen PSV.” Bij winst op Roda JC zaterdag kan VVV de koppositie in de 1e divisie veroveren. 

O17 pakt punt in Almere
VVV-Venlo O17 kwam bij Almere City O17 op voorsprong, maar de thuisploeg wist nog op gelijke hoogte te komen: 1-1. “Het waaide enorm hard in Almere. Na op slag van rust door een curieus doelpunt op 0-1 te zijn gekomen leek er lange tijd niks aan de hand. We kregen kansen om de voorsprong te verdubbelen”, blikt trainer Dominik Vergoossen terug. Toch kon de ploeg van geluk spreken dat er een puntje mee naar huis genomen werd. “In de slotfase hadden we geluk. De tegenstander kreeg meerdere kansen om naast de gelijkmaker ook de winnende goal te maken.”

O15 verliest derby
VVV-Venlo O15 zat in een flow: alle wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Maar zaterdag ging het tegen achtervolger Roda JC mis. In de slotseconde van de wedstrijd wist de ploeg uit Kerkrade de winnende 1-2 te maken. Trainer Jeroen Schepens:  “We misten voor rust veel kansen. De 1-0 bij rust was een magere afspiegeling. In de tweede helft hadden we veel moeite met de harde wind en de lange ballen die Roda hanteerde. We gaven veel hoekschoppen en vrije trappen weg waardoor we Roda sterker maakten. Met de winnende tegengoal in de slotminuut als resultaat. Dit kunnen we onszelf verwijten.”

O13 geeft doelpunten cadeau
VVV-Venlo O13 speelde niet alleen tegen tegenstander Alphense Boys O13, maar ook tegen zichzelf. De ploeg uit Alphen won met 3-0. “Het klinkt vreemd als je met 3-0 verliest, maar we speelden misschien wel onze beste helft van het seizoen. Het is zonde dat we door twee individuele fouten met een 2-0 achterstand gingen rusten”, kijkt trainer Joeri Janssen teleurgesteld terug. In de slotfase nam de ploeg steeds meer risico’s om nog iets te forceren en viel de 3-0 nog. “Alphense Boys kreeg de doelpunten cadeau van ons, verder wisten ze niet veel te creëren. Dat maakt het verlies extra zuur."

O12 slordig in derby
VVV-Venlo O12 heeft de derby tegen Fortuna Sittard O12 met 8-9 verloren. Dat er een derby op het programma stond, was blijkbaar nog niet bij alle spelers bekend: “We begonnen heel slap. We hadden te veel tijd nodig en waren slordig. We lieten ons de kaas van het brood eten”, laat trainer Maarten Hanssen weten. In het restant van de wedstrijd werd de ploeg langzaam scherper. “We kwamen terecht op een ruime achterstand. Gelukkig wisten we ons terug te knokken in de wedstrijd. Helaas kwam dat voor het resultaat net te laat. Dit zal in het vervolg niet meer mogen gebeuren!’’

O10 verliest ruim
VVV-Venlo O10 nam het op tegen NEC O10. De Venlonaren verloren ruim: 5-22. Trainer Coen Aarts blikt terug op het vertoonde spel: “We waren vandaag helaas te wisselvallig tijdens de verschillende blokjes. Heel goede blokjes werden afgewisseld met hele matige blokjes. Dat hoort natuurlijk ook bij de jonge leeftijd van de spelers. De goede punten nemen we mee uit deze wedstrijd en aan de mindere punten gaan we de komende week werken.”

Uitslagen Jeugdopleiding 16 maart:
VVV-Venlo O19 – Alphense Boys O19: 3-0
Almere City O17 – VVV-Venlo O17: 1-1
VVV-Venlo O15 – Roda JC O15: 1-2
Alphense Boys O13 – VVV-Venlo O13: 3-0
VVV-Venlo O12 – Fortuna Sittard O12: 8-9
VVV-Venlo O10 – NEC O10: 5-22 

 

mf2