Menu

Virtuele winst voor RKSV Wittenhorst

dinsdag 28 april 2020

Door de maatregelingen rondom het Coronavirus bleek al een aantal weken geleden dat het amateurseizoen erop zit. Oorspronkelijk stond zondag 26 april de wedstrijd tussen twee partnerclubs van VVV-Venlo op het programma: RKSV Wittenhorst – Venlosche Boys. Ondanks het Coronavirus stonden de spelers van beide elftallen toch tegenover elkaar en vond op zondag 26 april om 14.30 uur alsnog de virtuele aftrap plaats!

Elf selectiespelers van RKSV Wittenhorst en elf spelers van Venlosche Boys namen zondag plaats achter een eigen Playstation. In het speltype Profclubs, in de voetbalgame FIFA, is het mogelijk om 11 tegen 11 te spelen, waarbij iedere speler ook slechts één spelers bestuurt. De rechtsback bestuurt de rechtsback en de spits, die normaal in het veld voor de doelpunten moet zorgen, deed dat nu via de Playstation.

Gemakkelijke overwinning
Vanuit 22 verschillende locaties werd er virtueel afgetrapt tussen beide verenigingen. RKSV Wittenhorst kwam al snel op voorsprong en niet veel later volgde de 2-0. Na rust werd het zelfs 3-0. De keeper van RKSV Wittenhorst, normaal een betrouwbare sluitpost, had zondag niet zijn dag. Na een aantal fouten werd de spanning teruggebracht: 3-2. Een volledige comeback bleef uit en het was RKSV Wittenhorst dat de wedstrijd naar zich toe trok en uiteindelijk de wedstrijd won met een 6-3 eindstand.

Partnerclub competitie
Na de positieve reacties is besloten direct werk te maken van een grotere competitie. Zodoende zijn alle partnerclubs van VVV-Venlo benaderd voor een 11vs11 FIFA20 competitie. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Wordt vervolgd!

mf2