Menu

Interlands: Yeboah maakt indruk

maandag 14 oktober 2019

Afgelopen interlandweekend waren Evert Linthorst en John Yeboah opgeroepen om met hun nationale elftallen, Nederland en Duitsland, twee interland wedstrijden te spelen.

Voor beide spelers stond op donderdag 10 oktober de eerste interlandwedstrijd op het programma. John startte in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Polen meteen in de basis. Duitsland kwam al snel op een 0-1 achterstand, maar wist dit ook snel weer om te zetten in een 2-1 voorsprong. Met zijn doelpunt in de 36e minuut zorgde John zelfs voor een comfortabele 3-1 voorsprong in het voordeel van de Duitsers. Na een uur werd John gewisseld en zag hij vanaf de bank hoe zijn ploeg alsnog de wedstrijd uit handen gaf in de blessuretijd. De wedstrijd eindigde in 3-4 voor Polen.

Op diezelfde dag trad Nederland aan tegen Portugal onder-20. Na een ruststand van 1-0 werden de punten na afloop alsnog gedeeld. De wedstrijd eindigden namelijk in 1-1. Onze eigen Evert Linthorst speelde echter niet mee vanwege een blessure en keerde daarom vroegtijdig terug bij onze club.

Waar voor Evert de interlandperiode dus snel ten einde was, stond er voor Yeboah op zondag 13 oktober nog een interlandwedstrijd op het programma met Zwitserland onder-20 als tegenstander. John startte ditmaal niet in de basis, maar was toch belangrijk door als invaller in de 73e minuut het winnende doelpunt te maken: 0-1. Door dit doelpunt wist Duitsland de wedstrijd in en tegen Zwitserland dus winnend af te sluiten.

John Yeboah zal dus met een goed gevoel terugkeren bij onze club na zijn twee doelpunten in twee gespeelde wedstrijden.

mf2