Menu

Zo zag de Foundationwedstrijd eruit

maandag 25 oktober 2021

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd VVV-Venlo – De Graafschap in het teken van de VVV Foundation. Rondom het duel was er aandacht voor de foundation en haar maatschappelijke activiteiten.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben ruim dertig personen die partners van de VVV Foundation vertegenwoordigden de eerste ‘VVV Foundation Talk’ bijgewoond. Tijdens deze inspiratiesessie zijn de aanwezigen meegenomen in de maatschappelijke ambities van de foundation. Partners én projectdeelnemers hebben daarnaast verteld over hun persoonlijke ervaringen met de VVV Foundation. Een terugkomend verhaal hierbij was het positieve effect dat de VVV Foundation daadwerkelijk heeft op het leven van mensen.

Terwijl deze partners binnen een mooie sessie beleefden, stonden buiten collectanten klaar om alle toeschouwers via een collecte te vragen om een donatie. De inkomsten uit deze collecte worden verdeeld over de VVV Foundation én de drie Goede Doelen: Stichting Beestenboel Venlo, Gewoon Doen Zorg Horst en Kinderen van de Voedselbank.

De wedstrijd zelf werd bijgewoond door ruim negentig deelnemers van diverse maatschappelijke projecten van de VVV Foundation. Dit mede dankzij de ‘Voorvechtersactie’ van vorig seizoen. Destijds doneerden verschillende (oud-)spelers en medewerkers van VVV-Venlo, diverse supporters(groepen) en bedrijven een ‘VoorVechters’-kaart. Nu we dit seizoen weer supporters in het stadion mogen verwelkomen, krijgen deze kaarten dan ook de juiste bestemming.

Naast de projectdeelnemers waren er ook zo’n 150 zorgmedewerkers van VieCurie aanwezig, dankzij de Stichting VieAmi. In een tijd waarin veel gevraagd wordt van deze mensen hopen we dat ze een leuke en ontspannen avond hebben gehad in Covebo Stadion – De Koel –.

Tot slot was er een uitwisseling tussen de Team12-teams van VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Vanuit het Sittardse hebben een viertal projectdeelnemers en hun begeleider ons grasteam ondersteund en gezorgd voor een mooie grasmat.

Deze MVO-wedstrijd was onderdeel van de Foundationmaand van VVV. In oktober staan we stil bij de diverse maatschappelijke initiatieven en partners van de VVV Foundation. Dankzij de VVV Foundation kunnen we de kracht van VVV-Venlo inzetten in en voor de regio en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Wij hopen dit nog jaren te kunnen doen met steun van partners én supporters! Klik hier voor meer informatie over de VVV Foundation. 

mf2