Menu

Zoektocht naar de beste FIFA-speler

vrijdag 18 januari 2019

De landelijke competitie van de voetbalgame FIFA, de eDivisie, wordt aangevuld met een open toernooi: de KPN eDivisie Cup. Voor het eerst maken niet alleen profs, maar ook amateurs kans om de beste speler te worden van de ‘virtuele Eredivisie’. KPN organiseert het toernooi in samenwerking met de Eredivisie.

De KPN eDivisie Cup is een aanvulling op de reeds bestaande eDivisie, waarin professionele spelers van de Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen in het spel FIFA. De wedstrijden worden voorzien van commentaar uitgezonden via FOX Sports en YouTube en door honderdduizenden liefhebbers gevolgd.

Iedereen kan mee doen
Anders dan bij de eDivisie komen bij de KPN eDivisie Cup ook ‘amateurs’ in aanmerking voor een plek op het virtuele veld. De KPN eDivisie Cup is het open FIFA-toernooi van Nederland, waarin amateurs en profs samenkomen en waaraan iedereen kan meedoen en iedereen kans maakt op een plek in de finale. Waarin één verloren wedstrijd niet betekent dat je geen kans meer maakt, maar waar je jezelf altijd opnieuw kunt bewijzen.

Champions League
De KPN eDivisie Cup beslaat vijftien wedstrijddagen en wordt exclusief gespeeld op de PlayStation 4. Tijdens de voorrondes en de kwalificaties in januari, februari en maart nemen de amateurs het online tegen elkaar op. In de voorrondes start iedereen op hetzelfde niveau en in de kwalificatieronde worden de deelnemers gerangschikt in verschillende divisies op basis van hun uiteindelijke score in de voorrondes. De beste spelers van iedere divisie dringen vervolgens door tot de offline finalerondes, waar ook de profs van de Eredivisieclubs instromen. De eDivisiespelers kunnen zich geen misstap permitteren, want als ze van een van de amateurs verliezen liggen ze er meteen uit.

De winnaar van de cup krijgt twee first class tickets voor de Champions League-finale op zaterdag 1 juni in Madrid, inclusief een compleet verzorgde reis. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar de beste eSports talenten. Een ideale kans dus om je bij VVV-Venlo in de kijker te spelen als eSporter!

Inschrijven voor de KPN eDivisie Cup kan vanaf 18 januari tot en met 23 februari 14.00 uur op www.kpnedivisiecup.nl.

mf2