Menu

Zure nederlaag voor VVV-Venlo

vrijdag 22 februari 2019

Een vrijwel fitte selectie trad vrijdagavond in Covebo Stadion - De Koel - aan tegen Heracles Almelo. De gasten waren na zeges op Ajax en Fortuna Sittard overduidelijk in de winning mood. Maar VVV is dit seizoen in eigen huis vrijwel niet te kloppen. Alle ingrediënten dus voor een mooie voetbalavond.

Bij VVV keerden Promes en Kum na hun schorsing terug in de basis. Voorin nam Van Ooijen de plek in van Grot, die op de bank begon. De weer fitte Janssen en Opoku namen daar ook plaats. De honderden dames die eerder werden onderhouden tijdens de LadiesNight, hadden de businessruimte inmiddels verruild voor de tribunes en gingen er eens goed voor zitten. Al na een minuut of zes moest het duel worden stilgelegd voor een blessure aan VVV-zijde. Promes bleek zwaar gekwetst aan zijn knie. Scheidsrechter Blank stuurde de spelers zelfs terug het kleedlokaal in terwijl de onfortuinlijke Promes nog op het veld behandeld werd.  Een ambulance werd opgeroepen en uiteindelijk lag de wedstrijd meer dan twintig minuten stil voor de onfortuinlijke VVV’er van het veld kon worden gedragen. Met Van Bruggen als vervanger werd de wedstrijd, na een tussentijdse warming up, uiteindelijk hervat.

Heracles werd al snel gevaarlijk, maar een loepzuiver schot van Peterson werd door Unnerstall vakkundig uit de hoek getikt. Ook de geelzwarten zorgden voor gevaar. Maar het bleef bij dreiging en een mislukt schot van Mlapa. Duidelijk was wel dat beide ploegen speelden om te winnen en dat is wat voetbal een mooi kijkspel maakt.  Ook een tweede schot van Peterson werd zo halverwege de eerste helft prachtig uit de hoek gehaald. De Duitse reus was weer enorm op dreef. Aan de andere kant kreeg Joosten op de inmiddels van hem bekende manier een schotkans. Vanaf links naar binnen snijdend, haalde hij hard uit, maar doelman Blaswich kon redding brengen.
In de blessuretijd van de eerste helft, die zeven minuten zou duren, waren er twee dikke kansen voor VVV. Joosten en Mlapa misten het doel net, waardoor de score dubbelblank bleef.

VVV schoot na rust als een komeet uit de startblokken en kreeg mogelijkheden. Kum was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal miste kracht. Ook Mlapa was dicht bij een treffer, maar zijn vrije doortocht werd op het laatste moment gestuit, waardoor slechts een corner resteerde.  Even later werd Kum duidelijk zichtbaar omver getrokken, maar noch arbiter Blank noch de VSAR hreep in. En de Venlose druk hield aan.  Joosten zette Sušić vrij, maar het schot van de Bosniër eindigde op de vuisten van Blaswich. Even later waren de rollen omgedraaid, maar was het Joosten die over de bal maaide. De drukbleef, maar de bevrijdende goal wilde maar niet vallen.
Met nog een dikke tien minuten was er weer een kans. Joosten werd gestuit, maar Van Ooijen kreeg een kans. Hij schoot de bal recht op de keeper. Even later lag de bal aan de andere kant op de stip. Arbiter Blank zag een overtreding van Röseler en werd niet gecorrigeerd door de VAR. Osman schoot hard raak: 0-1. Dat was bepaald niet verdiend.

In de slotfase was de mee naar voren gelopen Unnerstall nog dicht bij de gelijkmaker maar het mocht niet zo zijn. Een zure nederlaag voor VVV.

VVV-Venlo - Heracles Almelo 0-1 ( 0-0 )
Doelpunten: 83. Osman 0-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Erwin Blank.
Gele kaart: Rutten, Röseler (VVV-Venlo), Konings, Osman, Van den Buijs, Peterson (Heracles Almelo).
Toeschouwers: 6.534.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 9. Van Bruggen), Röseler, Kum, Seuntjens, Post, Sušić ( 83. Opoku), Van Ooijen ( 89. Grot), Mlapa, Joosten.

mf2