Menu

Zware domper in beker

donderdag 31 oktober 2019

VVV-Venlo heeft woensdagavond 30 oktober jl. een zware domper te verwerken gekregen in de bekerstrijd. In de Limburgse clash tegen Groene Ster, in Heerlerheide, werd de ploeg van trainer Robert Maaskant uitgeschakeld na strafschoppen ( 4-2 ). In de reguliere speeltijd werd het 2-2 door Venlose doelpunten van Johnatan Opoku (uit een penalty) en Haji Wright.

VVV-Venlo begon heel aardig op sportpark Pronsebroek in de Heerlense wijk. Vanaf het begin dicteerde de ploeg van Robert Maaskant het spel, maar grote kansen kwamen daar niet uit voort. Het was zelfs de thuisploeg die de eerste grote kans kreeg. Eind kon op links door en kwam vrij voor doelman Delano van Crooij. Zijn schot ging echter hoog over. Het was een waarschuwing voor de geel-zwarten, die daar in de eerste helft een goede mogelijkheid van Jerome Sinclair tegenover zetten én een puntertje van Elia Soriano. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de kansenverhoudingen.

Na rust kwam met name Groene Ster goed voor de dag. Bij VVV ontbrak het tempo in het spel. Tóch kwamen de bezoekers op voorsprong in Heerlen: een handsbal van een Groene Ster-verdediger werd door de Landgraafse scheidsrechter Hensgens beoordeeld als penalty. Johnatan Opoku ging achter de bal staan en bracht de Venlose voorsprong op het scorebord: 0-1. Nog géén vier minuten later stond het echter alweer gelijk. Wederom wees Hensgens naar de stip. Ditmaal mocht Vluggen aanleggen: 1-1. VVV leek de klus hierna even helemaal kwijt. Ballen kwamen niet meer aan, voorzetten zeilden over het doel. Een wankelende bokser, klaar voor de genadeklap. En die kwam, zo leek het, in de 84e minuut toen aanvoerder Van Kesteren de 2-1 binnen kogelde. Delano van Crooij zag de bal via de binnenkant van de paal binnen ketsen: 2-1. In een alles-of-niets eindfase was het in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd tóch nog Haji Wright die de gelijkmaker wist aan te tekenen.

In de verlenging waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar dat was met name omdat de zware 90 minuten bij de thuisploeg zijn tol ging eisen. Toch capituleerde Groene Ster niet. De strafschoppenreeks werd met de hakken over de sloot bereikt, maar dát was waar de derdedivisionist op gokte. En even later bleek waarom: de vier penaltynemers van de thuisploeg schoten de strafschoppen feilloos in. Richard Neudecker en Haji Wright misten aan VVV-zijde, waardoor VVV-Venlo met een 4-2 nederlaag in de strafschoppenreeks afdroop. Het bekeravontuur in het seizoen 2019-2020 was maar van korte duur…

Zondag 3 november neemt de ploeg van Robert Maaskant het in Covebo Stadion - De Koel - op tegen Feyenoord. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

mf2