Menu

Rookvrij

Met ingang van het huidige seizoen ( 20-21 )worden alle stadions in Ere- én Eerste Divisie rookvrij. Dat betekent dat ook Covebo Stadion - De Koel - met ingang van dat moment rookvrij is.

Rookvrije stadions is een gezamenlijk initiatief van alle clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, gezamenlijk met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie, KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij (een initiatief van Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds). Deze partijen willen samen met de supporters rookvrije stadions creëren.

Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen dan ook aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken.

De actie sluit aan bij het de landelijke beweging ‘De Rookvrije Generatie’, die als doelstelling heeft kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. In openbare gebouwen en in de horeca geldt al langer een verbod op roken. Tevens zijn de wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere vertegenwoordigende elftallen al een paar jaar rookvrij en worden in toenemende mate amateurverenigingen rookvrij.

Wanneer je als supporter door de poorten van een Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie stadion loopt, bevind je jezelf in een rookvrije omgeving tijdens thuiswedstrijden van de club vanaf het seizoen 2020/’21*. Dit gaat om:

  • Tribunes: alle tribunevakken van de stadions;
  • Toiletten en horecapunten;
  • Trappengangen en de omloop in het stadion;
  • Stadionruimtes onder de tribune;
  • Businessruimtes, loges, skyboxen.

Enkel buiten het stadion kan dus nog gerookt worden. Voor de rokers onder onze Businesspartners én supporters hebben we bij Fancafé ‘Beej Jan’ een rokerszone ingericht. Meer info over rookvrije stadions vind je hier.