Menu

Kaartbeleid

Bij alle wedstrijden die VVV-Venlo in het eigen stadion speelt, draagt een groot aantal stewards en beveiligers zorg voor de veiligheid van de toeschouwers. Alle zaken die met veiligheid te maken hebben worden voor iedere wedstrijd besproken met de politie en met de veiligheidscoördinatoren van beide betrokken clubs. Daarop wordt bepaald hoe het te voeren beleid er tijdens de desbetreffende wedstrijd uit gaat zien. Dat beleid heeft mede te maken met de categorie waarin de wedstrijd is ingedeeld.

Er zijn drie categorieën: A, B en C.

Bij een A-wedstrijd geldt er geen (Seizoen)ClubCard-verplichting en kan iedereen een kaartje kopen. Dat kan online in de webwinkel of in het FanCentre bij het stadion.

Bij B-wedstrijden geldt er een (Seizoen)ClubCard-verplichting 1 op 2 of 4. Dat betekent dat er per (seizoen)ClubCard twee of vier kaartjes kunnen worden gekocht. Daarbij is de houder van de ClubCard verantwoordelijk voor het gedrag van de mensen die op zijn kaart een wedstrijd bezoeken.

Bij een C-wedstrijd geldt een (Seizoen)ClubCard-verplichting 1 op 1, dus de ClubCardhouder kan één extra kaart kopen.

Zonder in het bezit te zijn van een (Seizoen)ClubCard kun je dus zelf geen kaartjes kopen voor wedstrijden in de categorieën B en C.

Overigens is deze (Seizoen)ClubCard-verplichting niet door VVV-Venlo bedacht. Ze wordt vanuit de gemeentes en de politie opgelegd. Alle clubs in het betaalde voetbal in Nederland hebben zich aan die regels te houden.

mf2