Menu

Goede doelen

Als regioclub zijn wij ons ervan bewust dat onze status ook maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Als VVV-Venlo zijnde, zijn we ook blij dat we een positieve invloed kunnen uitoefenen op het welzijn in de regio Noord- en Midden Limburg.

Met tal van projecten, georganiseerd door onder andere onze maatschappelijke stichting VVV Foundation, tonen wij onze maatschappelijke betrokkenheid.

Landelijk steunen wij drie goede doelen, namelijk Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), Fonds Gehandicaptensport en FC Robinstijn.

Samen met FC Robinstijn zorgen we ervoor dat we voetbalgerelateerde kinderwensen in vervulling kunnen laten gaan. Ieder kind in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het om welke reden dan ook verdient om eens een dag in het zonnetje gezet te worden, geven wij een unieke voetbalbeleving waarbij hij of zij echt even het middelpunt is!

Regioclub
Graag willen wij als regioclub juist ook goede doelen in onze eigen regio steunen. Welke goede doelen dat zijn, wordt bepaald door input vanuit onze fans en goede doelen zelf. Voorafgaand aan elk seizoen kan men zich inschrijven. Uit al deze inschrijvingen worden uiteindelijk enkele goede doelen gekozen die wij het gehele jaar door zullen ondersteunen om zo ook onze regio te steunen! Dat doen wij op diverse manieren. Gedacht kan worden aan publiciteit rondom onze jaarlijkse (maatschappelijke) wedstrijd en via onze clubkanalen.

Tijdens het bijzondere seizoen 2020-2021 zetten wij ons lokaal in voor enkele bijzondere Goede Doelen, te weten: Gewoon Doen Zorg, Bloedbank Sanquin en Vriendenstichting VieAmi.

Gewoon Doen Zorg
Gewoon Doen ondersteunt kwetsbare mensen in hun leven. Door samen te werken met anderen leggen zij verbinding wat leidt tot participatie. De passie van Gewoon Doen is gelijkheid van mensen. Ontroeren en warmte brengen in de samenleving. Zij geloven in de kracht van elk mens en kijken altijd naar mogelijkheden. Gewoon Doen betekent letterlijk 'gewoon doen'. Zorg regelen zoals je dat ook voor je naaste doet. Gewoon Doen, met je gezonde verstand!

Gewoon Doen, Doolgaardstraat 8, Horst – www.gewoondoen-zorg.nl - 077-390 5187

Bloedbank Sanquin - Venlo/Tegelen, Roermond, Venray, Helmond
In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Dat doen ze samen met hun donors voor een beter leven van de patiënt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

Sanquin redt 25 duizend mensenlevens per jaar en draagt met haar producten, diensten, technologie en doelgerichte medicatie bij aan de kwaliteit van leven van mensen. Hun missie is: “samen met de donor voor een beter leven van de patiënt.”

Bloedbank Sanquin – Locaties Venlo/Tegelen, Roermond, Venray, Helmond – www.sanquin.nl

Vriendenstichting VieAmi
Stichting VieAmi, vrienden van VieCuri, maakt zich sinds 2013 sterk voor mooie extra’s voor patiënten van VieCuri. Dit doet zij samen met sponsors, donateurs en medewerkers van VieCuri.

Voor VieAmi is de steun van vrienden ontzettend waardevol. Waardevol voor patiënten, de regio én de zorg in het ziekenhuis. VieAmi steunt projecten in VieCuri die door bezuinigingen in de zorg en toenemende vergrijzing niet (meer) uit de zorgbudgetten bekostigd kunnen worden. VieCuri vindt deze extra’s juist belangrijk, omdat een prettigere beleving van de zorg de gezondheid van de patiënten ten goede komt.

Stichting VieAmi - Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo – www.vieami.nl - ( 077 ) 320 5333

Met VoorVechters voor Jeugd Fonds Sport én GijSeMij
Naast bovenstaande drie regionale Goede Doelen, ondersteunen we met VVV-Venlo én de VVV Foundation middels ons VoorVechters-project ook de goede doelen Jeugd Fonds Sport Venlo & Limburg én GijSeMij. Meer informatie over ons VoorVechters-project, klik hier.

Aanmelden voor het nieuwe seizoen?
Voorafgaand aan elk seizoen kan ieder goed doel zich aanmelden of aangemeld worden door een ander. Ook voor het seizoen 21|22 zijn wij alweer op zoek naar enthousiaste goede doelen die wij maar al te graag willen ondersteunen. Mocht je behoefte hebben om een goed doel aan te melden dan kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar foundation@vvv-venlo.nl

mf2