Menu

Gezonde Leefstijl

Projecten Gezonde Leefstijl

Onze ambitie: gezondheid is het belangrijkste bezit van een mens, of het nu fysieke of mentale gezondheid is. Middels onze projecten trachten we een leefstijl- en gedragsverandering te stimuleren. Mensen moeten zich op zijn of haar eigen niveau gezond voelen. We trachten dan ook zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren in sporten en bewegen. Bewustwording te creëren: gezond eten, water drinken en voldoende bewegen en slapen. Daarnaast willen we preventief te werk gaan inz. overgewicht (obesitas, diabetes en zitgedrag), verslaving (roken, alcohol, drugs, gamen) en het omgaan met geld, door te informeren en voor te lichten. Binnen onderstaande projecten staat Gezonde Leefstijl centraal.

VVV-Venlo Scholentour
Tijdens de VVV-Venlo Scholentour gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 aan de slag met thema’s als gezonde voeding, sport en bewegen, sterk in je schoenen staan en respect. Het doel is om in topvorm te raken! De VVV-Venlo Scholentour bestaat uit drie contactmomenten: een schoolbezoek door mascotte Koelie, een stadionbezoek met gave workshops en een wedstrijdbezoek.

VVV-Venlo Peutertour
Water drinken, gezond eten en lekker bewegen! Koelie komt op bezoek bij de kinderopvang om samen lekker te spelen tijdens de ‘waterspelen’, ‘groentespelen’ en ‘beweegspelen’. De ouders die hun peuters (leeftijd 2-4 ) op komen halen, mogen ook nog een dansje doen. Als afsluiter van het project mogen de peuters samen met papa, mama, broertje en/of zusje naar Covebo Stadion - De Koel - komen om allerlei spelletjes te spelen.

VVV Voetjegym
Bij Voetjegym stimuleren we kinderen (leeftijd 4-6 ) en hun ouders op een speelse manier om samen te bewegen. Dat doen we middels een combinatie van ‘voetjebal’, gym- en spelactiviteiten. Samen plezier maken en hierbij ook tellen, kleuren en vormen oefenen. En dat alles in een VVV-shirt. De kinderen leren daarnaast om met elkaar om te gaan en kunnen al hun energie kwijt.

VVV Level Up!
Gaming, social media en schermtijd onder kinderen neemt steeds meer toe. De negatieve gevolgen van dit gedrag voeren vaak de boventoon. Wetende dat dit gedrag past bij de nieuwe generaties en onomkeerbaar is, is het van belang om juist ook naar de positieve elementen te kijken. Met de inmiddels aanwezige ervaring rondom eSports én de positionering als rolmodel heeft VVV-Venlo samen met de VVV Foundation het project Level Up! ontwikkeld. Dit project heeft tot doel bewustwording te creëren onder zowel kinderen ( 10 – 15 jaar) als zeker ook hun ouders wanneer het gaat om zaken als gaming, social media en mediawijsheid.

Shape
Shape is een leefstijlproject voor kinderen binnen het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, die te kampen hebben met overgewicht en/of een ongezonde leefstijl. Samen met scholen en professionals zorgen we ervoor dat deelnemers (meer) zelfvertrouwen krijgen, aan hun gezondheid werken en weer met plezier bewegen en naar school gaan.  Deelnemers worden uitgenodigd in het stadion en gaan met VVV-trainers aan de slag.

mf2