Menu

Meedoen

Projecten Meedoen

Onze ambitie: mensen betrekken bij de samenleving. Niemand hoeft ‘buitenspel te staan’. Iedereen doet mee! We willen de levenssituatie van mensen verbeteren en hen een toekomstperspectief bieden. Waarbij we kracht van sport inzetten om zelfvertrouwen te bevorderen zodat mensen daarna weer beter in staat zijn tot zelfredzaamheid. Binnen onderstaande projecten staat ‘meedoen’ centraal.

VVV Transferkracht
VVV TransferKracht is een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (v.a. 18 jaar) vanuit een uitkering naar werk worden geleid via een specifieke en gerichte aanpak: de ‘Activeeracademie’ in Covebo Stadion - De Koel -. Belangrijk onderdeel van de ‘Activeeracademie’ zijn de beweeg en lifestyle-lessen die door professionals van de club worden aangeboden. Het grote Businessnetwerk van VVV-Venlo is gekoppeld aan het project om kandidaten kennis te kunnen laten maken met verschillende bedrijven en organisaties en ze wellicht daar een toekomst te bieden.

VVV-Venlo OldStars
Beweging, mensen ontmoeten én gezelligheid. Daar draait het om bij de VVV-Venlo OldStars. Elke week komt het team bij elkaar om te trainen voor het wandelvoetbal. Een laagdrempelige, maar stiekem intensieve vorm van voetbal. De VVV-Venlo Oldstars (leeftijd 55+) vertegenwoordigen de club bij verschillende toernooien. Afgeleide hiervan is het concept ‘Wandelvoetbal in de Wijk’. Daarbij wordt gespeeld op locaties in diverse wijken in Venlo. Na het voetballen gaan de wandelvoetballers een gesprekje aan met wijkbewoners en eten ze samen een kop soep of drinken ze samen een kopje koffie.

Bijzondere Eredivisie
Veel kinderen hebben te maken met een beperking. Zij staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Terwijl het voor hen juist extra belangrijk is om te sporten. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen. Daarom doet VVV-Venlo mee met de Bijzondere Eredivisie. Dankzij de Bijzondere Eredivisie komt voor G-voetballers (leeftijd 12 – 27 ) hun grote droom uit om te mogen voetballen voor een profclub. Zij worden de rolmodellen voor een grote groep gehandicapte kinderen en jongeren en brengen ook voor hen de droom dichterbij.

VVV-Venlo Family Goals
VVV-Venlo Family Goals is een wijkgericht traject voor kwetsbare gezinnen, waarbij kinderen en hun ouders die het om verschillende redenen niet gemakkelijk hebben in hun kracht worden gezet, hun (sociale) netwerk wordt versterkt en hun zelfregie wordt vergroot. Eén van de doelstellingen van het traject is dat de kinderen en hun ouders (weer) met een positieve blik naar de toekomst kijken en niet langer ‘buitenspel’ staan.

VVV Memories
Een project om ouderen, die steeds vaker te maken krijgen met eenzaamheid, sociale isolatie en/of (beginnende) dementie, elkaar wekelijks te laten ontmoeten in Stadion de Koel, waar ze onder begeleiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van VVV-Venlo. Deelnemers hebben een mooie middag met elkaar en tanken zelfvertrouwen. De mensen die hier aan deelnemen zie je vaak opbloeien wanneer ze samen herinneringen kunnen ophalen. Het sociale contact met elkaar wordt hierdoor bevorderd.

VVV Memories on Tour
Ontmoetingen, herinneringen én gezelligheid in de wijk. Dit alles wordt, tijdens dit project voor ouderen, gekoppeld aan een beweegmoment en aan soep eten of koffie drinken. Het project vindt op verschillende locaties in de wijk of bij zorginstellingen plaats. Aan het einde van het jaar worden de wijkactiviteiten voor ouderen afgesloten met een kerstdiner in Covebo Stadion - De Koel -. Een hoogtepunt voor alle deelnemers!

 

mf2