Menu

Wie zijn wij

De Kracht van de VVV Foundation

De VVV Foundation brengt mensen bij elkaar, zet hen in hun kracht en helpt hen om in topvorm te raken!
De enorme aantrekkingskracht van sport én in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van het logo, de ‘WOW-omgeving’ van Stadion de Koel, de voorbeeldfunctie van de spelers als rolmodel, het landelijke bereik van het platform dat de club biedt en het enorme netwerk dat de club bezit. Het zijn ‘Unique Selling Points’ van de club, die de VVV Foundation gericht inzet.
Niets is zo gaaf om deel te nemen aan een project met bijeenkomsten en sportactiviteiten in het stadion, waarbij de profvoetballers van VVV-Venlo optreden als ambassadeurs en je ook nog eens het shirt van VVV mag dragen! De kracht van VVV-Venlo gaat nog verder. Naast de unieke topsportomgeving biedt VVV-Venlo bijvoorbeeld ook een enorm groot businessnetwerk. Daar waar mogelijk worden middels dit netwerk verbindingen gelegd tussen bedrijven, organisaties en deelnemers van projecten, bijvoorbeeld wanneer het gaat om mensen die op zoek zijn naar werk.


Sport leent zich op een unieke manier om aan persoonlijke doelstellingen te werken: bijvoorbeeld om fitter te worden, om beter te leren samenwerken, om te leren omgaan met winnen en verliezen en om Fair Play te ‘oefenen’. Daarnaast brengt sport mensen bij elkaar. Door sport in te zetten komen unieke ontmoetingen tot stand, tussen oud en jong of tussen mensen uit verschillende wijken, met diverse achtergronden en culturen.

De VVV Foundation vertaalt de kernwaarden van VVV-Venlo en van sport in het algemeen naar de deelnemers van projecten en activiteiten. Basisschoolleerlingen gaan aan de slag met thema’s als respect en saamhorigheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ambities en denken na over de vraag: wat betekent professionaliteit, voor een profvoetballer van VVV-Venlo en voor mijzelf? Bij alles wat we doen staan passie en plezier voorop. Passie is misschien wel dé belangrijkste voorwaarde om profvoetballer te worden. Passie en plezier zijn belangrijk voor de deelnemers van projecten en activiteiten én voor de VVV Foundation zelf: passie en plezier zijn onmisbaar om jezelf te ontwikkelen en in topvorm te raken!


Organisatie VVV Foundation 

Dagelijks bestuur:
Peter Broekmans
Marco Bogers
Jan Kessels
Josine van Loon
Martijn Hendrikx
Frank Hermans

Organisatie:
Annemieke Kiesel: projectmanager
Lennie Wagemans: projectmanager
Reinier Wouters: projectmanager
Joanna Blomen: accountmanager
Huub Lichteveld: financiën

De ‘Stichting VVV-Venlo Foundation’, kortweg de ‘VVV Foundation’ heeft een stichtingsbestuur dat toeziet op het reilen en zeilen van de maatschappelijke stichting van de club. Onder de bezielende leiding van voorzitter Peter Broekmans, hebben Josine van Loon, Jan Kessels, Martijn Hendrikx, Frank Hermans en Marco Bogers zitting in het stichtingsbestuur.

Om alle maatschappelijke projecten en activiteiten van de VVV Foundation in goede banen te leiden, is een sterk team op de been gebracht dat dagelijks in de weer is. Het team van de VVV Foundation bestaat uit projectmanagers Annemieke Kiesel-Griffioen, Lennie Wagemans en Reinier Wouters. Het kwartet wordt gecompleteerd door accountmanager Joanna Blomen. Zij worden op dagelijkse basis ondersteund door diverse stagiairs en vrijwilligers. Het kantoor van de VVV Foundation is gelegen in de Persruimte van Covebo Stadion - De Koel -.

Heeft u interesse in de VVV Foundation óf in één van haar vele projecten? Dat kan uiteenlopen van deelname aan tot ondersteuning. Neemt u dan contact op met foundation@vvv-venlo.nl of 077 - 351 58 06.  

mf2