Menu

'Echte Venlonaer’ Linthorst naar VAE

maandag 1 februari 2021

Evert Linthorst, geboren en getogen ‘Venlonaer’ neemt afscheid van ‘zijn’ VVV-Venlo. De 20-jarige talentvolle middenvelder, die vroeger als klein jochie op de tribune stond in De Koel, tekent een overeenkomst in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ittihad Kalba. Daar komt de jonge Venlonaar oud-ploeggenoot ‘Penny’ Mlapa tegen. Al-Ittihad Kalba staat momenteel op een 8e plek in de VAE-Liga. Trainer van het team is de Italiaan Fabio Viviani.

Evert Linthorst begon zijn carrière in de jeugdopleiding van VVV-Venlo, totdat hij in 2014 overstapte naar de opleiding van PSV. Na twee seizoenen besloot hij zelf terug te keren naar Venlo. Via zijn oude club, de ‘Boys’, sloot hij in juni 2017 opnieuw aan bij VVV. Hij maakte in april 2018 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal in de ArenA tegen Ajax. Linthorst mocht van coach Maurice Steijn een minuut voor tijd invallen voor Moreno Rutten.
Drie maanden later kreeg hij de Jan Klaassens Award uitgereikt, de jaarlijkse onderscheiding van VVV voor het grootste talent uit eigen jeugdopleiding. In december 2018 maakte de middenvelder in een uitwedstrijd bij Feyenoord zijn officiële basisdebuut. Bij aanvang van het seizoen 2019-2020 kreeg Linthorst een basisplek toebedeeld. In de eerste zes competitieduels was de trefzekere middenvelder goed voor vier goals, waarvan twee in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht ( 1-2 ), waarna de club besloot zijn nog doorlopende contract open te breken. In september 2019 tekende Linthorst een nieuwe verbintenis tot 1 juli 2022.
Evert Linthorst speelde in totaal 52 officiële wedstrijden in het geelzwart. Hij scoorde daarin zeven goals en gaf vijf maal een assist. Recentelijk scoorde hij dit seizoen nog tegen AZ en FC Twente.
Evert, bedankt voor alles wat je hebt betekent voor ‘ozze club’! Heel veel succes in de Verenigde Arabische Emiraten.


Evertje, Échte Venlonaer, Gedaon, Gegreujd, Gelierd, Wedergekiëerd
Evert, jong oet de stad, weg van Venlo, gaelzwart blood, rasechte VVV'er, onversaagd, heldemood
Evert, (god)nondeju, Wat hebbe we van dich genaote
Belofte, Gelofte
As échte Venlonaer, kumpse oeits truuk heej waor ut begós
Evert, dich huurs beej ós.
Veur Altied eine Venlonaer!

 

mf2