Menu

Geen uitsupporters in Volendam

dinsdag 7 september 2021

VVV-Venlo zal het op vrijdag 17 september zonder uitsupporters opnemen tegen FC Volendam. De gemeente Edam-Volendam heeft VVV-supporters die de wedstrijd in het Kras Stadion willen bezoeken een verplichte bus-combi opgelegd en daar zijn de supporters het niet mee eens. Om die reden zal het uitvak in Volendam leeg blijven, zo laat Fanclub D'n Twellefde Man weten. De fanclub organiseert normaal gesproken de busreizen bij uitwedstrijden.

Na de uitwedstrijden tegen TOP Oss ( 2-1 ) en FC Dordrecht ( 0-1 ) reist VVV op vrijdag 17 september af naar Volendam voor de derde uitwedstrijd van het seizoen. Met de eerste uitoverwinning tegen Dordrecht op zak gaat de ploeg van trainer Jos Luhukay op jacht naar de tweede driepunter buiten De Koel, maar dat moet het dus doen zonder de aanwezigheid van de eigen aanhang. De gemeente Edam-Volendam verplichtte een bus-combi voor de VVV-supporters, iets waar beide clubs zelf niets aan kunnen veranderen, en dat zorgt voor onbegrip bij de fans.

Het bestuur van Fanclub D'n Twellefde Man laat in een statement weten dat er daarom helemaal geen busreis naar Volendam georganiseerd wordt. “Het opleggen van een buscombi voor onze supporters voor deze wedstrijd is ons inziens buitenproportioneel, en is opgelegd zonder enige voorgeschiedenis waarop deze bus-combi gerechtvaardigd zou zijn.   In de jaren voor de promotie zijn onze supporters vele malen zonder problemen naar Volendam afgereisd, zonder verplichtingen rondom deze wedstrijd.  Kijkend naar andere BVO's, zien wij zelfs dat deze vaak met veel grotere supportersgroepen richting Volendam afreizen zonder (bus-)combi’s. Wij keuren deze beslissing van Gemeente Edam-Volendam dan ook ten zeerste af.”

Volgens de fanclub worden supporters die op eigen gelegenheid naar Volendam af willen reizen benadeeld door de verplichte bus-combi. Daarom is er door het bestuur van de fanclub besloten dat er geen busreis georganiseerd wordt en dat er dus geen VVV-supporters aanwezig zullen zijn.

VVV-Venlo betreurt deze situatie. Bij vragen over deze kwestie kan er contact worden opgenomen met de club via info@vvv-venlo.nl of 077-3515806.

mf2