Menu

Janssen tekent contract tot medio 2024

dinsdag 7 december 2021

Simon Janssen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij VVV-Venlo. De nieuwe overeenkomst bindt de 21-jarige Blerickenaar tot de zomer van 2024 aan de Koelclub. Ook de komende seizoenen blijft Janssen dus actief voor VVV, dat bovendien een eenzijdige optie heeft om de linksback tot medio 2025 binnenboord te houden.

Janssen debuteerde op 25 september 2018 op zijn verjaardag in de Venlose hoofdmacht en speelde sindsdien in totaal vijftig officiële wedstrijden. Van origine is hij middenvelder, maar dit seizoen is hij door trainer Jos Luhukay omgeturnd tot linksback en op die positie is Janssen een vaste basisspeler. Gezien zijn aflopende contract was het voor VVV dan ook een logische stap om Janssen voor de lange termijn te binden. Met een contract tot in ieder geval 2024 is dat nu ook daadwerkelijk gebeurd. “Het heeft even geduurd, maar ik ben blij dat alles nu rond is”, vertelt Janssen. “Het voelt heel goed dat VVV vertrouwen in me heeft en dat ik hier de komende jaren kan blijven spelen. Ik ben hier nu al jaren en het voelt echt als mijn club.”

De komende tijd wil Janssen zich verder ontwikkelen in Venlo, waar hij tegenwoordig dus als verdediger zijn minuten maakt. “Ik had verwacht als middenvelder te spelen dit seizoen, maar de trainer wilde me graag op linksback uitproberen. Het was even wennen in het begin, maar het gaat steeds beter. Natuurlijk moet ik me ook op die positie nog verder ontwikkelen, maar ik kan als linksback in ieder geval wel veel minuten maken. Dat is op dit moment ook het belangrijkste voor mijn ontwikkeling en daarom voelt het als de juiste keuze om ook de komende jaren bij VVV te spelen.”

Aangezien Janssen dit seizoen een vaste waarde is in het eerste elftal van VVV lag het volgens Manager Voetbal Stan Valckx voor de hand om hem een nieuw contract aan te bieden. “Dit voelt als een logische volgende stap in de ontwikkeling van Simon, die het momenteel erg goed doet als linksback. Zeker omdat hij op die positie nog niet zo veel ervaring heeft, is dat erg knap. Dat is typerend voor de kwaliteiten van Simon en we zijn blij dat VVV nog lang van die kwaliteiten gebruik kan maken.”

mf2