Menu

Kinderen staan sterker met VVV-Venlo

woensdag 9 juni 2021

Basisschoolleerlingen krijgen te maken met allerlei nieuwe dingen en uitdagingen. Ze ontwikkelen zich pijlsnel, of dat is tenminste wat van hen ‘verwacht’ wordt, en ze zijn zich aan het voorbereiden op de volgende stap in hun nog prille leven: de middelbare school. Om deze kinderen daarin bij te staan, heeft de VVV Foundation een nieuw project ontwikkeld: VVV Sta Sterk!

VVV Sta Sterk! is een project voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Op school en tijdens een afsluiting in de inspirerende topsportomgeving van Covebo Stadion - De Koel - werken deelnemers tien weken lang aan allerlei opdrachten en beweegactiviteiten. VVV Sta Sterk! versterkt de leerlingen in hun sociale redzaamheid en helpt hen om stappen te zetten richting een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen.

Projectleidster Lennie Wagemans van de VVV Foundation: “Doel is dat de kinderen ‘meer weerbaar’ zijn, (weer) lekker in hun vel zitten, voor zichzelf durven opkomen en klaar zijn voor de middelbare school. Op BS Natuurlijk en OBS de Schans is dit nieuwe Foundation-project onlangs van start gegaan. Marloes van Leeuwen-Faesen, onze gecertificeerde Sta Sterk! trainer, startte daar met weerbaarheidslessen die uiteraard gegoten zijn in een VVV sausje. De profvoetballers én Covebo Stadion - De Koel - spelen een grote rol in het project. Door middel van deze rolmodellen en de inspirerende omgeving, worden veel van de lesonderwerpen gekoppeld aan voetbal en de legio voorbeelden en vergelijkingen die daarbij voor de hand liggen. Als afsluiting van het project worden de kinderen in het stadion ontvangen om daar hun diploma in ontvangst te nemen.”

Na een klassikale les en een digitale ouderavond worden de lessen in kleinere groepjes voortgezet. Onderwerpen die dan aan bod komen zijn het omgaan met gevoelens, je mening geven, ‘nee’ zeggen, het herkennen van ‘per ongeluk’ en ‘expres’ en nog veel meer van dat soort ‘kinderuitdagingen’. De kinderen gaan tijdens deze lessen met een werkboek aan de slag.

Tijdens de eerste klassikale les werd door VVV-spelers Yahcuroo Roemer en Lars Nabbe in een video verteld hoe zij hun eigen jeugd ervaren hebben en gingen zij dieper in op het onderwerp pesten en discriminatie.

Wagemans over de samenwerkingspartners: “Zonder onze samenwerkingspartners kunnen we het project uiteraard niet tot een succes maken. Daarom zijn we blij dat we bij dit project de steun krijgen van de basisscholen in de regio Venlo. In de voorbereiding en de uitvoering werken we daarnaast intensief samen met Move2Score, Stichting Omgaan met Pesten, OGVO.fit én Venlo.fit.”

De bedoeling is dat VVV Sta Sterk! op korte termijn wordt uitgebreid en aan meer groepen wordt aangeboden. Daar zijn echter ook extra middelen voor nodig. Bent u geïnteresseerd in het project? Stuur een mail naar foundation@vvv-venlo.nl voor meer informatie. Wij dagen je uit om bij te dragen en kinderen mee te helpen om hun ‘basis’ te versterken! Samen staan zij, maar ook wij, sterker!

mf2