Menu

Luhukay ook volgend seizoen trainer VVV

donderdag 13 januari 2022

Jos Luhukay staat ook volgend seizoen voor de groep bij VVV-Venlo. De 58-jarige trainer geniet het volledige vertrouwen van de clubleiding en heeft zijn contract met één jaar verlengd. Daarmee is Luhukay ook in het seizoen 2022-2023 de eindverantwoordelijke in Venlo.

In maart 2021 werd Luhukay aangesteld als opvolger van Hans de Koning om VVV in de Eredivisie te houden. Met nog slechts zeven wedstrijden te gaan in het seizoen 2020-2021 lukte dat onder leiding van Luhukay niet, maar ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie was de club ervan overtuigd dat de geboren Venlonaar en oud-speler van de club de juiste trainer was voor het huidige seizoen. Met Luhukay aan het roer moet VVV bouwen aan een nieuw team vol eigen jeugdspelers dat op termijn voor promotie naar de Eredivisie moet zorgen. VVV blijft vasthouden aan die koers en is ervan overtuigd dat Luhukay daar de juiste man voor is.

Belangrijke man voor de toekomst
Luhukay droeg nadrukkelijk bij aan het maken van het strategisch beleidsplan voor de komende jaren en volgens Algemeen Directeur Marco Bogers is het dan ook logisch dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat in Covebo Stadion – De Koel –. “Een trainer als Jos past helemaal in onze visie voor de toekomst en als club hebben we het volste vertrouwen in hem. Jos heeft een groot aandeel gehad in het voetbaltechnische gedeelte van ons strijdplan en is vastberaden om VVV te helpen om de weg omhoog weer in te slaan. De club staat volledig achter hem en samen werken we, in stappen toe naar het doel om terug te keren naar de Eredivisie. Jos is een trainer met enorm veel ervaring en bagage, wat nodig is om de noodzakelijke stappen te zetten. De samenwerking met Jos is uitstekend en we kunnen zijn motivatie, ambitie en drive om iets moois neer te zetten alleen maar koesteren.

Terugkeren in Eredivisie blijft het doel
In december sprak VVV het vertrouwen in Luhukay voor de toekomst al uit en met de contractverlenging zet de clubleiding die woorden nu extra kracht bij. Luhukay is blij met dat vertrouwen en blijft onverminderd ambitieus. “We zijn sinds dit seizoen met elkaar aan het bouwen aan een nieuw team en daar ga ik graag mee door. Als club willen we er alles aan doen om verder te professionaliseren zodat we op termijn weer terug kunnen keren naar de Eredivisie. Dat blijft het doel en daar werken we elke dag keihard voor. Ik ben ontzettend gemotiveerd om daar met iedereen binnen de club naartoe te werken.

mf2