Menu

Partnerclub van de week : VVV'03

dinsdag 2 november 2021

VVV’03 is vrijdagavond te gast bij de wedstrijd VVV-Venlo – Jong Ajax als PartnerClub van de week. De amateurclub heeft een gezamenlijk verleden met VVV-Venlo. Relaties als moeder-dochter en broer-zus worden vaak genoemd. Hoe je het ook wilt noemen, het is duidelijk VVV’03 uit vele fusies is ontstaan.

Een van de oudste clubs in Venlo was T.H.O.R. (Tot Heil Onzer Ribbenkast), een vriendenteam dat als voorbeeld voor de latere verenigingen diende. Al gauw was er een vriendenteam dat zich De Gouden Leeuw noemde. In de loop der jaren werden er verschillende namen gebruikt, waaronder Valuas. Op 7 februari 1903 werd VVV’03 opgericht als Venlosche Voetbal Vereeniging. T.H.O.R. is later opgegaan in deze nieuwe vereniging en op 3 augustus 1953 is de semiprof organisatie Sportclub Venlo’54 opgericht met als thuishaven sportpark De Berckt in Baarlo. Na een korte periode vond er op 26 november 1954 een fusie plaats tussen Sportclub Venlo ’54 en de Venlosche Voetbal Vereeniging met als nieuwe naam Sportclub VVV’03.

Op 18 augustus 1966 werd een splitsing tussen de amateurs en de semiprofs doorgevoerd. De semiprofs gingen verder onder de naam Stichting FC Venlo VVV en de amateurs van Sportclub VVV’03 onder de nieuwe en huidige naam VVV’03. Het huidige ‘Nul Dreej’ heeft vier senioren- en vier jeugdteams en daarnaast is er een dames- en een veteranenteam. Het eerste team speelt dit seizoen in de vijfde klasse D Zuid 2 van de KNVB. De club speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Herungerberg in Venlo en het thuistenue bestaat uit een geel-zwart gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte sokken met een gele rand.

Voor meer informatie over VVV’03 ga je naar de website www.vvv03.nl.

mf2