Menu

VVV-Venlo bindt Smans met profcontract

maandag 15 november 2021

Levi Smans heeft zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo getekend. De 18-jarige middenvelder, die dit seizoen voor het eerst onderdeel is van het eerste elftal van VVV, heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2025 verbindt aan de Koelclub.

Als jeugdspeler kwam Smans binnen bij VVV, waar hij na een stageperiode begon bij VVV O10. Vervolgens verliet hij de jeugdopleiding om zich op school te focussen, maar in de zomer van 2020 keerde Smans weer terug en pakte hij de draad weer op bij VVV O18. Daar maakte Smans zo veel indruk dat hij de O21 oversloeg en zich dit seizoen direct bij de hoofdmacht mocht melden. In de voorbereiding liet Smans zich direct zien aan trainer Jos Luhukay en dat resulteerde erin dat hij dit seizoen al in dertien officiële wedstrijden in actie kwam en één keer wist te scoren.

Smans ontwikkelde zich snel, maar wachtte nog op zijn eerste profcontract. Aan dat wachten is inmiddels een einde gekomen met een langdurige verbintenis, waarmee hij tot medio 2025 onder contract staat in Covebo Stadion – De Koel –. Smans blijft voorlopig dus verbonden aan VVV en daar is hij erg blij mee. “Dit is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Het is een beetje een beloning voor hoe het dit seizoen gaat. Ik heb het hier erg naar mijn zin, dus vandaar dat ik ook tot de zomer van 2025 getekend heb.”  Er is echter nog wel ruimte voor verbetering, zo geeft Smans aan. “Ik ben blij dat ik minuten kan maken, maar ik verwacht nog wel meer van mezelf. Als ik de kans krijg om te spelen, dan wil ik nog belangrijker worden met meer doelpunten en assists.

Ook Stan Valckx, Manager Voetbal van VVV, is blij dat Smans zijn handtekening heeft gezet. “Het is allemaal heel snel gegaan met Levi. Twee jaar geleden speelde hij nog bij de amateurs, maar hij heeft hier in korte tijd laten zien dat hij veel potentie heeft. Daarom is het voor VVV erg mooi dat Levi hier de komende jaren onder contract staat.”

mf2