Menu

VVV haalt Venema op huurbasis binnen

vrijdag 24 december 2021

VVV-Venlo heeft zich vlak voor de kerst versterkt met Nick Venema. De 22-jarige spits wordt voor een halfjaar gehuurd van FC Utrecht en draagt de rest van het seizoen dus het geel-zwart van VVV. Daarmee is Venema de eerste winterse versterking voor de Koelclub.

Met de komst van Venema voegt VVV een makkelijk scorende speler toe aan de selectie van trainer Jos Luhukay. Dit seizoen scoorde hij al acht keer namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Drie weken geleden was Venema nog twee keer trefzeker in Covebo Stadion – De Koel –, toen Jong FC Utrecht het tegen VVV opnam. Met zijn twee doelpunten bezorgde hij zijn ploeg een 1-2 overwinning, maar de rest van het seizoen moet Venema dus voor de Venlose doelpunten gaan zorgen.

Afgelopen zomer sprak Venema ook al met VVV en toen de club zich onlangs opnieuw meldde, was Venema er snel uit dat hij de overstap naar De Koel wilde maken. “De gesprekken waren weer zo goed dat het een makkelijke keuze was. Ik stond open voor een verhuurperiode en dan is VVV natuurlijk een hele mooie club. Ik heb laatst al mogen scoren in Venlo en ik kijk ernaar uit om dat in de tweede seizoenshelft namens VVV te gaan doen.” De transfer betekent voor Venema een nieuwe samenwerking met zijn goede vriend Mitchell van Rooijen, waarmee hij bij FC Utrecht ook al samen speelde. “Mitchell heeft me denk ik honderd keer gevraagd om naar VVV te komen. Het is natuurlijk wel heel leuk dat VVV zich dan ook daadwerkelijk meldt en serieuze interesse heeft. Ik heb van Mitchell al gehoord dat VVV qua supporters ook echt een topclub is, dus hopelijk kan ik snel in een volle Koel spelen.”

Venema is de eerste winterse aanwinst voor Luhukay. De trainer bekeek de spits de afgelopen tijd meerdere keren en raakte ervan overtuigd dat Venema een goede versterking voor VVV zou zijn. “Nick is een hele goede speler en zijn statistieken zijn uitstekend. Hij scoort erg makkelijk en dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken in de jacht op een ticket voor de play-offs. De gesprekken met Nick waren erg positief en we zijn blij dat hij het seizoen op huurbasis afmaakt in Venlo.”

Contract Hupperts ontbonden
Tegenover de komst van Venema staat ook het vertrek van een speler. VVV neemt namelijk afscheid van Guus Hupperts. De aanvaller, die in de zomer van 2020 binnenkwam bij VVV, kwam in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan spelen toe, waardoor de club en Hupperts hebben besloten zijn contract te ontbinden. Hupperts verlaat VVV met in totaal zestien officiële optredens en één doelpunt achter zijn naam.

mf2