Menu

VVV neemt punt mee uit Kerkrade

vrijdag 26 november 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan de Limburgse derby tegen Roda JC. De ploeg van trainer Jos Luhukay hield in het Parkstad Limburg Stadion de nul, maar slaagde er niet in om zelf wel te scoren. En dus moesten de Venlonaren genoegen nemen met een gelijkspel: 0-0.

Na de overwinning op FC Eindhoven ( 2-0 ) had Luhuay weinig reden om zijn basisopstelling op veel plaatsen te wijzigen. De oefenmeester kon alleen niet beschikken over de geschorste Brian Koglin, terwijl Tristan Dekker vanwege een lichte blessure op de bank begon. Met Tobias Pachonik als rechtsback en Kristopher Da Graca als centrale verdediger naast Stan van Dijck was het VVV dat als eerste gevaarlijk werd in Kerkrade. Na een voorzet vanaf links van Danny Post kreeg Yahcuroo Roemer de eerste kans van de wedstrijd, maar de aanvaller schoot van binnen de zestien ruim voorlangs. Na die inzet van Roemer was het vooral Roda dat de bal had, al leverde dat in het eerste kwartier geen kansen op. Zonder veel balbezit te hebben was ook de volgende mogelijkheid voor VVV. Uit een corner van Levi Smans kreeg Van Dijck een goede kopkans, maar de inzet van de centrale verdediger, die vorig seizoen nog een halfjaar op huurbasis voor Roda uitkwam, mistte de juiste richting.

Kansen over en weer
Kort na die kopbal werd ook de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Delano van Crooij voorkwam met een goede redding dat Roda op voorsprong kwam. Niet veel later werd de doelman van VVV wel gepasseerd, maar dit keer bracht de paal redding op een goed schot van Patrick Pflücke. Op dat moment speelden de Venlonaren al zonder Post. De aanvoerder viel geblesseerd uit en werd vervangen door Kees de Boer. Hoewel het voetbal in het eerste bedrijf nog niet hoogstaand was, bleven beide ploegen de nodige kansen creëren. De grootste mogelijkheid voor VVV ontstond na een goed overstapje van Sven Braken. Invaller De Boer kreeg de bal na die beweging van Braken voor zijn voeten en kreeg daarmee ook dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Oog in oog met doelman Rody de Boer schoot De Boer echter naast en zo lukte het VVV opnieuw niet om de score te openen. Ondanks een aantal goede kansen slaagde ook Roda daar in de eerste helft niet in en dus stond het halverwege nog altijd 0-0.

Weinig spektakel na rust
In de tweede helft begon Roda voortvarend en werd het direct gevaarlijk via Pflücke, die sowieso de meest dreigende speler was bij de thuisploeg. Het bleek slechts een korte opvlieging, want daarna gebeurde er nauwelijks wat voor de beide doelen. Pas in de 65ste minuut was er weer sprake van wat opwinding toen de voor Roemer ingevallen Carl Johansson een counter van VVV inleidde. De Zweedse middenvelder bediende Braken, die zijn directe tegenstander goed uitkapte en de bal klaarlegde voor zijn rechtervoet. Hij krulde de bal vervolgens echter net buiten de palen. Daarna was het weer even wachten een serieuze kans, die er tien minuten voor het einde pas kwam. Invaller Jeremy Cijntje leek Roda bij de tweede paal op voorsprong te kunnen schieten, maar slaagde er niet in om de bal te raken. VVV kwam goed weg, maar leek wel geleerd te hebben van dat moment. In de slotfase werden er namelijk geen kansen meer weggegeven. De Venlonaren slaagden er met debutant Jonas Hubert Theuerzeit binnen de lijnen echter ook niet meer in om nog gevaarlijk te worden en dus kwam VVV niet verder dan een gelijkspel en houdt het één punt over aan de Limburgse derby.

Roda JC – VVV-Venlo: 0-0
Scheidsrechter:
Blank
Gele kaarten:
Niek Vossebelt (Roda JC)

Opstelling Roda JC: Rody de Boer; Stefano Marzo, Guus Joppen, Richard Jensen, Amir Absalem; Benjamin Bouchouari, Niek Vossebelt, Xian Emmers ( 75. Denzel Jubitana); Patrick Pflücke, Dylan Vente, Bryan Limbombe ( 68. Jeremy Cijntje).

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik, Stan van Dijck, Kristopher Da Graca, Simon Janssen; Danny Post ( 19. Kees de Boer), Mitchell van Rooijen, Levi Smans ( 87. Jonas Hubert Theuerzeit); Yahcuroo Roemer ( 45. Carl Johansson – 90. Yannick Leliendal), Sven Braken, Joeri Schroijen.

mf2