Menu

Bastiaans naar Helmond Sport

maandag 1 februari 2021

Aaron Bastiaans sluit op huurbasis aan bij Helmond Sport. De 18-jarige vleugelflitser uit Nederweert maakt per direct de overstap naar Brabant en zal tot het einde van het seizoen deel uitmaken van de selectie van trainer Wil Boessen.

Bastiaans kwam als 9-jarige E-pupil over van RKSV Merefeldia. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de Venlose club. Dat hij talentvol was, had ook West ham United door. In maart 2018 werd Bastiaans samen met twee andere VVV-jeugdspelers uitgenodigd door de Engelse club voor een stage. In het seizoen 2018/19 zat hij enkele keren bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal en in april 2019 tekende hij bij de Venlose club een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar.

Op 14 december 2019, in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, maakte de 17-jarige linksbuiten zijn competitiedebuut in het eerste elftal. Bastiaans kwam in de 74e minuut in het veld en scoorde in de 77e minuut de 1-2, waarmee hij de jongste speler van de club werd die op zijn eredivisiedebuut scoorde. Naderhand bleek hij tijdens die invalbeurt het middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet te hebben gebroken, waardoor hij voor langere tijd weer aan de kant moest blijven. Onlangs, op donderdag 21 januari, tijdens de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maakte hij zijn basisdebuut voor VVV-Venlo en scoorde hij prompt de winnende treffer met een prachtig schot.

In Helmond zal de rappe vleugelspeler gaan trachten speelminuten te vergaren en daarmee zijn ontwikkeling een boost te geven. Bastiaans komt bij de Brabantse club enkele bekenden tegen. Zo spelen drie jeugdige talenten van VVV-Venlo onder 21 jaar voor het team van Wil Boessen.
Joël Roeffen (rechtervleugelverdediger), Ramon de Wilde (middenvelder) en middenvelder annex aanvaller Jessy Hendrikx kwamen in het seizoen 2018-2019 alle drie een aantal wedstrijden uit voor het toenmalig gecombineerde beloftenelftal van Helmond Sport en VVV, onder leiding van Remond Strijbosch. Het drietal verhuisde eind vorig jaar reeds naar Helmond in het kader van de formele samenwerking met de Helmondse club.

Aaron, heel veel succes in Helmond en tot snel weer in Covebo Stadion - De Koel -!

 

mf2