Menu

Eerste uitoverwinning

zondag 5 september 2021

FC Dordrecht – VVV-Venlo, op zondagavond 5 september om acht uur… Het was een affiche dat was opgemaakt vanwege het interlandweekend, waarin de Eredivisie stilligt, maar iedere wedstrijd in de eerste divisie live te volgen is op tv. Het maakte dat de groen-witten en de geelzwarten in een zomeravondsfeertje aan de aftrap stonden deze zwoele zomeravond. Dat deed de uitploeg met in de gelederen Levi Smans, Joep Munsters én Aaron Bastiaans.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht was er een stormachtig begin. In minuut drie lag de bal er al bijna in aan de kant van Lukas Zima. Een scrimmage voor het doel leidde tot een ontzettend hachelijk moment. Maar de bal ging er voor VVV-Venlo gelukkig niet in. Nauwelijks een minuut later was het spits Agrafiotis die Kristopher Da Graca met de nodige moeite van zich af wist te houden maar op Zima stuitte. De Dordtse storm luwde wat en na een minuut of tien was het Aaron Bastiaans die een goed schot produceerde van net binnen de zestienmeter. Hij zag dat keeper Bossin de pegel bij de tweede paal naast het doel keek. Joeri Schroijen probeerde de truc van Bastiaans even later nog eens dunnetjes over te doen, maar ook hij had zijn vizier nog niet goed afgesteld. Levi Smans, die weer in de basis mocht beginnen, kreeg in de 14e minuut een schotkans gepresenteerd door Yahcuroo Roemer. Zijn vizer stond scherper, maar keeper Bossin kon pakken. De grootste kans van de wedstrijd tot dan toe volgde echter meteen daarna aan de andere kant. Weer was het Agrafiotis die Da Graca aftroefde en het doel van Lukas Zima onder vuur nam. De Tsjech zag dat de inzet van de Griekse spits echter voorlangs zoefde. Het spel golfde op en neer en zowel de thuisploeg als de Venlonaren maakten aanspraak op het eerste doelpunt van de avond. Dat maakte het tot een verre van saaie wedstrijd in Dordrecht. Niet hoogstaand, niet fraai, maar wél leuk en vermakelijk. In minuut 38 liet Dordrecht zich weer gelden. Meijer ontsnapte op rechts en besloot van buiten de zestien te schieten. Ook zijn schot vloog voorlangs het doel van Lukas Zima. En zo werd het de avond van de gemiste schoten, leek het wel. Het zou er toch een keer van moeten komen dat één van die schoten daadwerkelijk doel zou treffen. En in de 43e minuut was het dan ook daadwerkelijk zover. Een goede aanval over rechts via Yahcuroo Roemer eindigde bij Levi Smans, die hard binnen schot. Een aanval uit het boekje die de 0-1 opleverde, vlak voor rust. Dat moest de bezoekers wel vleugels geven.

In de rust werd er niet gewisseld door trainer Jos Luhukay. Het was ook niet nodig, aangezien VVV er meteen in de eerste minuut na rust weer gevaarlijk uitkwam. Levi Smans stond ditmaal aan de basis van de aanval. Hij stuurde zijn assistgever, Yahcuroo Roemer goed weg met een diepe bal. Roemer kon het strafschopgebied van FC Dordrecht in gaan, maar had een verdediger aan zijn zij. Hij draaide en trachtte de mee opgekomen Aaron Bastiaans te vinden, maar via via kwam de bal toch weer bij Levi Smans terecht. Die kon echter niet afdrukken voor zijn tweede van de avond. De Venlonaren bleven echter goed druk houden.

Na krap tien minuten in de tweede helft dan wel een tegenvaller voor de geelzwarten. Aanvoerder Danny Post moest het veld verlaten met een blessure. Tristan Dekker was zijn vervanger op het middenveld. Na een gele kaart voor Hölscher, niet lang daarna, was het wederom de geelzwarte trein die doordenderde. Joeri Schroijen probeerde het eerst met een solo, even later ging Aaron Bastiaans op avontuur. Die laatste werd echter, voordat hij goed en wel kon voorzetten, hardhandig de voet dwars gezet. Van der Avert kreeg daarvoor geel en een vrije trap tegen. Op die vrije trap volgende echter geen passend vervolg. In de zeventigste minuut was er echter wél bijna de 0-2. Koglin werkte een bal richting het Dordtse doel, maar de bal werd van de lijn gehaald door een Dordtse verdediger. Ook Tristan Dekker kon er niet meer bij komen om binnen te werken. Zo bleef het 0-1, ook na een schietkans van Donkor aan de andere kant. Lukas Zima pakte de bal van de zojuist ingevallen Dordtenaar klemvast.

Ook Joeri Schroijen kreeg een kans op een treffer. Hij kreeg in de 75e minuut de bal aangespeeld, schoot op doel, maar de bal ging over de tribune en kwam terecht op de parkeerplaats van de 120 meegereisde uitsupporters. Dat de thuisploeg niet genoegen nam met de huidige stand, werd duidelijk aan het wisselbeleid van de Dordtse trainer en het spel van zijn ploeg. De Schapekoppen deden een allerlaatste offensief in de resterende tien minuten van de wedstrijd. Gevaar bleef echter uit tot in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Meijer wist de bal aan te nemen op de borst en schoot de bal van korte afstand op het doel van Lukas Zima. De Venlose goalie stond echter geweldig te keepen en wist redding te brengen op deze gevaarlijke inzet. Na deze grote kans van de thuisploeg was de wedstrijd dan ook afgelopen. Scheidsrechter Bos floot voor het einde en de drie punten voor de Venlonaren waren een feit.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 0-1 ( 0-1 )
43. Levi Smans ( 0-1 )
Toeschouwers: 1.258
Scheidsrechter : Dhr Bos
Gele kaart: Hölscher,v.d.Avert,Donkor (FC Dodrecht) , Hupperts (VVV-Venlo)

Opstelling VVV-Venlo: Lucas Zima, Kristopher Da Graca, Brian Koglin, 5Simon Janssen, Tobias Pachonik, Danny Post ( 54 Tristan Dekker), Levi Smans ( 67 Guus Hupperts, Joep Munsters, Joeri Schroijen ( 86 Carl Johansson), Aaron Bastiaans ( 86 Stan Van Dijck) , Yahcuroo Roemer

Opstelling FC Dodrecht : Liam Bossin, Jop van den Avert ( 59 Toine van Huizen), Tim Hölscher ( 56 Mauro Savastano), Ruggero Mannes ( 84 Anouar El Azzouzi), Ari Schuurman, Emir Biberoglu ( 77 Alessio Miceli), Pascu
( 61 Jacky Donkor), Stijn Meijer, Nikolas Agrafiotis

mf2