Menu

Roemer heeft ‘m: de Jan Klaassens Award

zaterdag 31 juli 2021

Zaterdag 31 juli vond in Covebo Stadion - De Koel – de jaarlijkse strijd om de Herman Teeuwen Memorial plaats. De laatste testcase voor de Venlose Koelclub vóór de start van de competitie. Tegenstander dit jaar: de Griekse topclub Panathinaikos FC. Traditiegetrouw wordt voorafgaand aan deze wedstrijd de Jan Klaassens Award uitgereikt. De prijs voor het grootste talent uit de Venlose Jeugdopleiding ging dit jaar naar Yahcuroo Roemer.

Rechter vleugelaanvaller Yahcuroo Roemer speelt al vanaf zijn 8e in de jeugdopleiding van VVV-Venlo. Hij startte in de ‘F1’ van de Venlose club. Roemer werd in de voorbereiding van het seizoen 2018-2019 overgeheveld naar de selectie van het eerste elftal en maakte op 25 september 2018 zijn debuut namens VVV in een officiële wedstrijd tijdens het bekerduel tegen Westlandia. Op het moment dat hij, voorafgaand aan het seizoen 2020-2021 zijn eerste profcontract tekende, vertelde hij: “Dit is voor mij een droom die uitkomt! Ik heb de hele jeugdopleiding hard naar dit moment toegewerkt. En nu kan ik laten zien wat ik kan.”

Roemer maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor VVV1 in de historische wedstrijd tegen Ajax ( 0-13 ) en kende na de winter een zeer succesvolle periode in de selectie van de Venlonaren. Hij speelde in totaal 15 competitieduels in de Eredivisie afgelopen seizoen, waarin hij in totaal 1 assist gaf.

De Jan Klaassens Award werd dit jaar voor de 15e keer uitgereikt. Eerder wisten spelers als Willem Janssen, Niels Fleuren, Vito van Crooy, Evert Linthorst, Simon Janssen en Stan van Dijck de award te winnen.

mf2