Menu

Verdediger Roy Gelmi naar VVV-Venlo

vrijdag 31 januari 2020

VVV-Venlo heeft zich versterkt met de Zwitserse verdediger Roy Gelmi. De 1,88 meter lange verdediger, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, komt over van het Zwitserse FC Thun. VVV-Venlo huurt hem tot aan het einde van het seizoen.

De 24-jarige Gelmi is een centrale verdediger. Hij doorliep diverse jeugdelftallen van de Zwitserse topclub St. Gallen en maakte daar enkele seizoenen deel uit van de selectie. Vanaf het seizoen 2015-2016 was hij vaste basisspeler. Hij verliet de club voorafgaand aan het seizoen 2017-2018 voor FC Thun. Dit seizoen kon de verdediger daar rekenen op een basisplek in de hoofdmacht. Hij speelde tot op heden 15 wedstrijden en kwam aan het begin van dit seizoen ook met FC Thun uit in de UEFA Europa League.

Gelmi over zijn transfer: “Ik ben blij dat ik bij VVV-Venlo de kans krijg om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau in Nederland. Aan mij om die kans te grijpen en samen met het team te zorgen dat we ons dit jaar handhaven in de Eredivisie.”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “Na het vertrek van Damian van Bruggen en Samuel Scheimann zaten we natuurlijk niet echt breed meer in de verdedigers. Met Roy hebben we een prima nieuwe optie in de laatste linie. Het staat buiten kijf dat Roy zijn mannetje staat in de verdediging. Hij is lang, sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan nog heel belangrijk voor ons gaan worden in de beslissende fase van de competitie.”

mf2