Menu

VVV-Venlo verlengt contract Roemer

dinsdag 30 november 2021

VVV-Venlo heeft het contract van Yahcuroo Roemer opengebroken en verlengd. De 20-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2024. VVV heeft tevens een eenzijdige optie om daar nog een extra seizoen aan vast te plakken. Ook de komende jaren staat Roemer dus onder contract in Covebo Stadion – De Koel –.

Vorig seizoen debuteerde Roemer in de Eredivisie voor VVV en dit seizoen kan hij in de Keuken Kampioen Divisie rekenen op veel speelminuten. Tot nu toe kwam hij tot 36 officiële optredens in de hoofdmacht van VVV, waarin hij één keer wist te scoren. Aangezien zijn vorige contract komende zomer afliep, werd het tijd voor een nieuwe overeenkomst en Roemer is blij dat de handtekeningen inmiddels zijn gezet.

Roemer ziet zichzelf als ‘een jongen van de club’ en ziet VVV dan ook als de juiste plek om verder te groeien als voetballer. “Ik heb gewoon een heel goed gevoel bij de club en denk dat dit een mooi platform is om mezelf te laten zien en de volgende stap te maken in mijn ontwikkeling.” Die volgende stap moet vooral het verhogen van zijn rendement zijn, zo vertelt de aanvaller. “Ik vind dat ik nog dominanter aanwezig mag zijn in de wedstrijden, meer moet scoren en meer assists moet geven. Dat is iets wat ik wil verbeteren, want ik wil belangrijk zijn voor het team.”  

Manager Voetbal Stan Valckx ziet het nieuwe contract als een beloning voor Roemer, die zich heeft ontwikkeld tot een vaste waarde in het elftal van trainer Jos Luhukay. “Yahcuroo is een groot talent en heeft al laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn voor het eerste elftal. Dit contract heeft hij dan ook verdiend en we hopen natuurlijk dat hij zich de komende jaren blijft ontwikkelen en nog belangrijker voor VVV kan worden.”

mf2