Menu

Roy Bouten ambassadeur Foundation

dinsdag 22 juni 2021

Wethouder Roy Bouten van de gemeente Horst aan de Maas wordt ambassadeur van de VVV Foundation. Bouten, wethouder Sociaal Domein, Gezondheid en Afval, wordt ook lid van de werkgroep ‘non-profit’ bij de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo, de betaald voetbalclub uit Venlo.

Werken aan respect, saamhorigheid, ambities en professionaliteit
Door sport in te zetten komen unieke ontmoetingen tot stand, tussen oud en jong of tussen mensen uit verschillende wijken, met diverse achtergronden en culturen. De VVV Foundation vertaalt de kernwaarden van VVV-Venlo en van sport in het algemeen naar de deelnemers van projecten en activiteiten die vallen binnen de pijlers waarop de Foundation rust: Gezonde Leefstijl, Talentontwikkeling en Meedoen. Thema’s als respect en saamhorigheid, persoonlijke ambities en professionaliteit staan hierbij centraal. Daarnaast zijn passie en plezier belangrijk voor de deelnemers van projecten en activiteiten én voor de VVV Foundation zelf.

Mensen helpen om in ‘topvorm’ te raken
Roy Bouten gaat, als sociaal-maatschappelijk geëngageerd man én voetballiefhebber, zijn netwerk en contacten inzetten om het werk van de VVV Foundation in de samenleving te ondersteunen. Hij ziet de kracht van de VVV Foundation: mensen bij elkaar brengen, hen in hun kracht zetten en helpen om ‘in topvorm te raken’. De enorme aantrekkingskracht van sport én in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol.

Bouten daarover: “De VVV Foundation draagt het zelf al uit: sport leent zich op een unieke manier om aan persoonlijke doelstellingen te werken. Bijvoorbeeld om fitter te worden, beter te leren samenwerken, te leren omgaan met winnen en verliezen en Fair Play te ‘oefenen’. Daarnaast brengt sport mensen bij elkaar. Dát is waar ik aan wil bijdragen en mij voor inzetten. Want de VVV Foundation doet veel goed werk op het gebied van gezonde leefstijl en participatie.”

Borging en kwalitatieve impuls
Peter Broekmans, voorzitter van de VVV Foundation daarover: “Met zijn kennis en ervaring op het gebied van het sociaal domein, de zorg, werk en inkomen, integrale gezondheid en integratie kan Roy een belangrijke rol gaan spelen in de borging van en het bieden van kwalitatieve impulsen voor de diverse bestaande en nieuw te ontwikkelen projecten van de VVV Foundation en al haar maatschappelijke partners. Wij zijn zeer verheugd dat hij zich op vrijwillige basis in gaat zetten om het verhaal van de Foundation te vertellen en koppelingen te maken tussen maatschappelijke vraagstukken in de samenleving en het werk van de VVV Foundation.”

Tweede ambassadeur gezocht
Samen met het bestuur van de VVV Foundation gaat Bouten daarnaast op zoek naar een tweede ambassadeur voor de werkgroep ‘non-profit’. Iemand vanuit de invalshoek, zorg, welzijn of gezondheid. Bent u geïnteresseerd? Of wilt u meer weten over het werk van de VVV Foundation? Neemt u dan contact op met de VVV Foundation via MVO Manager Stijn Vullings (svullings@vvv-venlo.nl).

mf2